divendres, 14 d’octubre del 2011

Comunicat nº35, Octubre 2011

EMD DE BALDOMAR

Finalment, com ja deveu saber, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Baldomar. Ho va fer el dimarts dia tretze de setembre i el dia quinze, es va publicar al DOGC, amb la qual cosa ja és tot oficial.

Què passa a partir d’aquest moment? (per això no us ho hem comunicat fins ara). Bé, segons el Decret 78/1998, no hi pot haver eleccions perquè s’ha de constituir una Comissió Gestora provisional fins les properes eleccions municipals, és a dir, d’aquí a quasi quatre anys. Els membres d’aquesta Comissió han de ser nomenats en funció dels resultats electorals de les passades eleccions municipals del dia 22 de maig, segons la mesa on vàrem votar els veïns de Baldomar. Així, resulta que el partit d’ERC ha de nomenar 3 persones i el partit de CiU 2 més, per obtenir els 5 representants, dins dels quals s’elegirà el President de l’Entitat.

Un cop aprovada l’EMD, la Junta Veïnal actual ha estat ampliada amb la sra. Carme Barril, donat el seu suport administratiu durant tota la legislatura i específicament amb el tema de l’EMD. Així doncs, nosaltres hem proposat als partits polítics d’Artesa, que nomenessin els 5 membres, dins de les actuals persones implicades amb l’EMD, ja que hem estat els promotors de la seva creació, hem defensat el projecte durant 3 anys, coneixem i tenim molt clar com assentar i començar a fer rodar el nou Ens Local i també, com tancar tot el que tenim obert com a Junta Veïnal. Entenem, perquè la situació s’ha escaigut així, que no pot ser d’una altra manera.

El partit de CiU d’Artesa està d’acord a nomenar els dos membres, de l’actual Junta Veïnal. El partit d’ERC d’Artesa proposa nomenar dos membres més de la Junta actual i un membre del seu partit, el sr. Josep Maria Mayora Pijuan, que es el regidor de Pobles Agregats a l’Ajuntament d’Artesa de Segre. També proposa, per quan estigui formada l’EMD, tenir en compte l’opinió d’altres persones, tot creant un Consell Consultiu del poble, format per les persones de la Junta que ara quedarien fora, per un representant de la gent gran, per un representant de la gent jove i altres representats que l’EMD cregui convenient.

Donat que el poble és sobirà en aquesta qüestió, us convoquem a tots els veïns empadronats, al referèndum que se celebrarà el dissabte 22 d’octubre, de 4 a 8 de la tarda a Casa la Vila.

Allí tindrem tres paperetes, de les quals n’haureu de triar una:
• Que els membres de la Comissió Gestora siguin els que proposa la Junta Veïnal
• Que els membres de la Comissió Gestora siguin els que proposa el partit d’ERC
• Vot en blanc

El partit d’ERC diu que acceptarà la voluntat del poble de Baldomar.

Demanem la vostra participació en aquest moment crucial, perquè la implantació de l’EMD sigui el més adequada possible.