dilluns, 18 d’abril del 2011

Comunicat nº31, Abril 2011

REUNIÓ AMB EL POBLE – TANCAMENT COMPTES 2010
El proper dia 22 d’abril, divendres de Pàsqua, a les 4 de la tarda, a la Casa de la Vila, tindrà lloc la reunió general amb el poble, amb el següent ordre del dia:
• Tancament comptes de l’exercici 2010 i balanç de l’Aportació Voluntària
• Situació de la creació de l’EMD
• Precs i preguntes


SERVEI DE TAXI
L’Ajuntament d’Artesa ofereix el servei de taxi, a tots els majors de 65 anys, trucant al mateix ajuntament, 973400013, abans de les 14 hores del dimecres anterior. El servei es fa en dijous, la primera i tercera setmana de cada mes, amb sortida a les 8 del matí del Transformador i a les 12 de migdia del CAP d’Artesa. (Paper penjat a Casa de la Vila).

RESPOSTA A LA RECOLLIDA DE SIGNATURES PER CANVIAR EL NOM DELS “JARDINS D’ARNAU MIR DE TOST”
L’arranjament del Cementiri Vell i convertir-lo en Jardins, ha suposat dignificar aquest espai on hi ha enterrats molts dels nostres avantpassats. La Junta Veïnal ha realitzat les millores complint els acords establerts en la reunió amb el poble, del dia 12 d’octubre del 2007.

En el Comunicat-14 del febrer de 2009, un cop arranjat el cementiri vell, us informàvem que a partir d’aquell moment l’anomenaríem Jardins d’Arnau Mir de Tost. Aquest nom es va prendre per unanimitat de la Junta Veïnal, legítimament dins de les nostres competències, sense saltar-nos cap norma. Hi varem posar aquest, per marcar una mica la línia que volem seguir, d’anar cap a la història, aprofitant les Jornades de Recreació Medieval i per conèixer més les coses d’abans, respectar-les i conservar-les. Arnau Mir de Tost va ser tot un personatge històric, servent dels Comptes d’Urgell, que per encàrrec d’aquests va expulsar els sarrains, reconquerint tota aquesta zona on ara hi ha Baldomar, començant per la conca de Tremp i deixant la frontera amb els àrabs, (Al-Andalus), més lluny de Balaguer. Així mateix, sota la promesa de que tot el que conqueria seria per ell, va aconseguir quasi més poder que el mateix Compte.

Ja fa dos anys que el nou espai s’anomena així. Fa més d’un any, quan varem presentar el projecte d’arranjament del carrer de la Font, que incorporava millores en l’espai del cementiri vell, ja es va fer sota aquest nom i una de les millores va ser posar-hi una placa que fa dies està encomanada, seguint el redactat de l’arquitecte.

El passat 5 de febrer, varem rebre unes signatures de diferents veïns mostrant el desacord amb el nom que la Junta Veïnal havia posat als Jardins. Un cop analitzada i valorada la documentació, amb les signatures i les propostes de noms diferents, sense cap argument de perquè no es vol aquest, s’acorda desestimar la demanda de canvi de nom i mantenir el que la Junta va posar i ha utilitzat sempre.