dimecres, 1 d’abril del 2015

Comunicat nº28, Març 2015


POUET DEL GEL
El dia 12 de febrer es va consumar la donació que el sr. Roger Galceran i Santesmases ha fet del Pou de Gel a Baldomar. Li estem molt agraïts. Quan es pugui voldríem procedir al seu sanejament. Ara fa 12 anys que es va clausurar definitivament, per evitar més abocaments de cadàvers d’animals. 

MATANÇA 2015
Fent balanç de l’edició d’enguany, estem molt satisfets per com van anar les coses, per això volem agrair la col·laboració de tots els implicats i assistents. Així mateix donar les gràcies a la Ma Àngels per la donació un any més. 

NOVES EMDs, DESPRÉS DE LA NOSTRA
El passat dia 7 de febrer, es van constituir dos noves EMD, L’Estartit, al municipi de Torroella de Montgrí i Sant Miquel de Balenyà, a Seva. 

ELECCIONS A L’EMD
Per primer cop es celebraran eleccions al nostre ens local. Tothom qui estigui interessat en ser candidat, haurà de formar una Agrupació d’Electors, un grup de com a mínim 3 persones, que haurà de fer la sol·licitud a la Junta Electoral de Zona als Jutjats de Balaguer, a partir del 31 de març. O bé, formar part d’un partit polític, que haurà de seguir els mateixos passos. 

NETEJA LLERA RIU
Fa uns dies l’Agència Catalana de l’Aigua, va visitar el riu Boix per fer un informe de l’estat en que es troba, segons els ha manat la CHE. A partir d’aquí, la Confederació el valorarà i pot ser algun dia pujarà a fer una neteja. Però de moment, la prohibició de tocar qualsevol arbre del costat o de dins el riu, continua vigent. 

TAXES EXPEDICIÓ DE LLICÈNCIES
Atès que per adequar-nos a la normativa en la tramitació de les llicències d’obres, s’ha de separar el que és l’impost de la seva tramitació. Això genera un increment per l’expedició de documents, que no es pot condonar i que per aquest 2015 la llicència mínima costarà 54’50 euros. 

PERÍODES DE CREMA
Entrem en el període de prohibició d’encendre foc, del 15 de març al 15 d’octubre. Tot i així, es poden fer autoritzacions excepcionals per a la crema de restes agrícoles i/o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals, presentant la sol·licitud a l’EMD. 

COM LLENCEM LA BROSSA ALS CONTENIDORS?
Ja hem avisat varis cops, cada cosa al seu lloc. Hem trobat que s’han tirat vidres i tetrabriks a l’orgànica !!!..... I LA CENDRA DE NOU !!!, s’ha de tirar ben apagada. Fins i tot s’han cremat varis contenidors a l’espai del Carrer de Dalt!!!