dilluns, 28 de juny del 2021

Comunicat nº86 Març 2021

 ESTAFES QUE CAL VIGILAR

Els Mossos d’Esquadra recomanen que tinguem cura de diferents estafes que es produeixen i en les que cal desconfiar:
  • Desinfecció de les cases amb el tema del COVID. S’ofereixen per fer un tractament i aprofiten per cobrar car i per robar.
  • Suplantació de la identitat d’una empresa proveïdora. Donen un compte falç per rebre l’ingrés del pagament d’algun proveïdor.
  • Un falç directiu truca dient que hi ha un problema en alguna empresa en la comptabilitat i/o algun problema fiscal.
  • Falsos revisors del gas. Cobren molt i/o aprofiten per robar algunes joies
  • Persones que es fan passar per metges per cobrar per falses vacunes.
  • FRANCCIÓ  VEGETAL: El Consell Comarcal torna a fer la recollida d’aquest tipus de brossa durant aquesta campanya: gespa, fulles i branques de poda. L’usuari interessat ho ha de sol·licitar al mateix Consell:
  • RECICLATGE  OLI  DE  CUINA: Ben aviat hi haurà un contenidor per recollir els olis de cuina usats, a la illeta central davant de cal Pastisser.
  • ANY 2020: Les dades de recollida selectiva d’aquesta anualitat han estat bastant  bones, en la mesura del que es demana des d’Europa. Ens situen en la setena posició dins de la Comarca, amb un 53 %. Tot i així, cal anar millorant  per afavorir un millor reciclatge i que també ens ajudarà a mantenir el cost del rebut de les escombraries, perquè si es va enrere, ens aplicaran les taxes per no complir amb els objectius marcats pels propers anys.
 
EN LA ZONA DELS FEIXANS – MIRADOR DELS VOLTORS
Segons recomanacions dels Agents Forestals, cal vigilar i a més està privada la circulació entre el mes de febrer i el mes de maig, per no interferir en la nidació de l’àguila cuabarrada.
 
RECICLATGE DE LA BROSSA
 
CREMA DE RESTES VEGETALS AGRÍCOLES
Segons els Agents Rurals, les COMUNICACIONS DE CREMA són vàlides fins al 14 de març.  A partir d’aleshores i fins al 14 de juny, també s’autoritzaran tots els dies entre les 6 i les 12h. del matí, excepte diumenges i festius. Es donaran igualment des de l’Oficina de l’EMD.