dilluns, 28 de juny del 2021

Comunicat nº87, Maig 2021

 


ZONA VULNERABLE
Finalment aquest abril, el Departament de Territori i Sostenibilitat  ha acabat declarant tot el municipi d’Artesa de Segre, Zona Vulnerable en relació a la contaminació per nitrats procedents de fonts agràries. Això comportarà adaptar els Plans de Gestió de Dejeccions Ramaderes al Programa d’Actuació per aquestes zones i la limitació de possibles ampliacions, amb el control del Departament d’Agricultura.
A la comarca de la Noguera, també entren amb aquesta condició els municipis d’Àger, Os de Balaguer i Vilanova de Meià.
 
RECOLLIDA DE ROBA
Des del Consell Comarcal inicien un nou servei de recollida de roba i calçat pels nuclis de la comarca on no hi ha contenidors de roba. Es realitzaran dues recollides anuals de roba porta a porta (una ara al maig i l'altra a l'octubre) coincidint amb el canvi de temporada de roba. Els veïns que estiguin interessats hauran de posar la roba amb bosses i deixar-les davant de casa abans del dia de recollida. Prèviament s'hauran d'apuntar enviant un whatsapp al 680 200 744 amb el nom, adreça i nucli. La recollida nuclis agregats (Alentorn, Anya, Baldomar, Colldelrat, Collfred, Colònia la Fàbrica, Montargull, Pont d'Alentorn, Seró, Tudela de Segre, Vall-llebrera, Vernet i Vilves) serà el dimarts 11 de maig durant el matí.
 
GENT GRAN  o  amb dificultats:
El CAP d’Artesa està duent a terme un estudi-treball per realitzar un Programa d’Atenció a la Gent Gran, en persones de més de 75 anys. Per la nostra part, a més de col·laborar amb ells, volem iniciar una prova pilot, en la línia del Projecte “EN LLOC COM A CASA” amb diferents voluntaris que en vulguin formar part, per atendre les necessitats que no les pugueu resoldre d’una altra manera. Per exemple:
  • un recado concret, un trasllat convenient, ......
  • recollir la compra de queviures, medicaments, altres productes, .....
  • retirada de brossa
  • canvi botella butà o accions similars
Segons com funcioni, fer retocs per anar millorant. Caldrà trucar al número de l’Olga com a coordinadora, 699914132, i ella passarà l’encàrrec als diferents voluntaris per veure qui és el que us acabarà atenent.
 
NETEJA DEL DIPÒSIT D’AIGUA DEL POBLE
El proper dijous dia 6, a partir de les 6 de la tarda, es tallarà l’aigua de tot el poble, per poder fer la neteja del dipòsit de capçalera. En principi, el divendres al matí el servei tornarà a funcionar.
 
SERVEI PISCINA DE BALDOMAR 2021

Estem treballant en les bases per poder fer la contractació de la persona que ha de portar el bar i la piscina durant aquesta temporada.  Si algú hi té interès, ben aviat podreu consultar el perfil del contractant a la web de l’EMD.