dilluns, 28 de juny del 2021

Comunicat nº88, Juny 2021

 ARRANJAMENT CAMINS

Durant el mes de maig es van arranjar uns 12 kms. amb motonivelladora,  dels aprox. 35 que en tenim en el nostre àmbit. S’ha fet el que més convenia estaven pitjor. Qualsevol situació urgent també s’atendrà, però cal que entre tots col·laborem en el seu manteniment, donat que cada cop costa més i es disposa de menys partida. Aquest any, i gràcies al Pla de Camins de la Diputació, encara s’hi podran destinar 7.500 euros.
 
CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN
El passat dia 3 de juny es va celebrar al Consell Comarcal el Consell Consultiu, on s’analitzen i es comenten les coses que afecten a la Gent Gran de la Comarca. Les informacions més rellevants són:
  • El Covid ha dificultat el normal funcionament del dia a dia, també dels serveis d’atenció a la Gent Gran. Diversos treballadors han tingut el virus o han estat aïllats.
  • Els Serveis Socials disposen d’un Banc de Productes de Suport, que un cop analitzada la proposta, es deixen en format de Préstec Temporal:  cadires de rodes, caminadors, seients de banyera, ...... S’han de demanar a la Treballadora Social que puja a l’Ajuntament d’Artesa  (Telf. 973 400013)   (El Consell Comarcal:  973 448933)
  • Aviat es reprendran les visites als pobles, per parlar amb les persones i tractar els temes més necessaris, però segurament fins l’octubre.  També es podrà realitzar algun taller, com ha estat funcionant amb el Taller de la Memòria.
  • Els Casals de la Gent Gran, ja poden obrir, segons ha dictat el PROCICAT
  • La Treballadora Social del CAP, només atén en salut.
  • Es reconeix que el Servei d’Assistència Domiciliària tarda massa en resoldre les sol·licituds, una mitjana de 6 o 8 mesos, temps excessiu.
  • La pròxima trobada de la Gent Gran, s’ha de celebrar a Artesa de Segre. A veure quin serà el dia. Ja us informarem.


 
 
EL RECICLATGE,  ESTANCAT
Les últimes dades diuen que des del juny-2020 fins ara, hem baixat un 18% en el total del reciclatge. Aquesta davallada implicarà que hi hagi una puja en la brossa cara al proper any, a l’estar sota els objectius marcats a nivell Europeu, i per sota les mitjanes de Catalunya i de la Comarca. Curiosament hem passat de ser els 1ers., a ser els 21és.  Això vol dir reciclar una tercera part menys.
 
 
GATS SUELTOS
Resulta que hi ha massa gats lliures tant pel poble com pel terme. Els Agents Forestals, recomanen que no es doni menjar a cap gat pels carrers.  En canvi pel terme, no sembla tant greu, si l’animal no té aliment disponible. De totes maneres, l’excés de gats trenca l’equilibri cinegètic.
 
OBERTURA DE LES PISCINES
Està prevista per Sant Joan, dijous dia 24 de juny. La concessió ha estat atorgada a l’única sol·licitud que hi havia, el sr. Paco Madrid, que gestionarà el Bar i la Piscina aquesta temporada.
El preus de les entrades igual. Les restriccions força millor, tot i la situació condicionada pel Coronavirus. De totes maneres caldrà prendre mesures per poder garantir la seguretat dels banyistes.
 
HORARIS:  aquest any l’horari serà de les 11h. a les 20’30h., tot seguit, però hi haurà un parell de talls a les 15h. aprox. i al tancar, per desinfectar tota la instal·lació.
 
 
PISCINA MUNICIPAL  BALDOMAR - 2021Fins a 3 anysde 3 a 15 anysde 16, endavant
Entrada diàriaGratuït2,50€3,00€
Pac temporada, unipersonal (sense PAC INTERPISCINES del CONSELL COMARCAL) 30,00€40,00€
Pac per un mes, unipersonal 25,00€30,00€
Pac de 10 entrades, grups, famílies,joves,.... 20,00e24,00€
Descomptes: persones amb discapacitats fisiques o psíquiques acreditades:  50%   

 
Volem agrair l’ajut a tots els voluntaris que van participar en la “jova” que es va celebrar el dia 12, per posar la instal·lació apunt per aquesta campanya.




COMISSIÓ DE FESTES
 
Des de la Comissió de Festes us comuniquem que ja tenim a la venda xapes, imans, llibres de Postureig Lleida. El 100% dels beneficis aniran destinats a diverses causes solidàries. Podeu sol·licitar més informació a la Cristina de Cal Susei, telf. 616901846, que us passarà productes i preus i us donarà el material.

 
 
ASSOCIACIÓ DE VEÏNS
“AMICS DE BALDOMAR”
 
FESTA DE SANT JOAN  
Degut a la pandèmia de la Covid-19, s'ha decidit no celebrar encara la Festa de la revetlla de Sant Joan. Més endavant s’espera poder recuperar les trobades habituals.