dijous, 23 de març de 2017

Comunicat nº43, Desembre 2016

TAXES PER L'ANY 2017
Els preus públics i taxes es mantenen con l'any passat, a excepció de la taxa per excpedició de documents administratius, que tan sols afecta a nivell de gestions d'oficina:
    - Taxa cementiri 2016-17:        10,00€
    - Pesades bàscula:                     1,50€
    - Pala poble, mig dia:                4,00€ + IVA
    - Pala poble, mig sencer:           7,00€ + IVA
    - WiFi:                                       35,00€ + IVA
    - Aigua:                                     0,45€/m3
    - Escombreries, habitatge         79,98€
    - Habitatge jubilats                   61,92€

Però cara a l'any 2018, la brossa tindrà una forta pujada, aproximadament d'una tercera part més. Això és el que ens comuniquen des del Consell Comarcal. Així doncs, insistim amb el reciclatge per minorar els nous costos. Justament, aprofitem per dir que les cendres van al contenidor gris, un cop ben apagades. No es poden tirar per les voreres dels camps.

CASAL

Els horaris pels dies de Nadal, després de valorar-ho amb alguns usuaris, seran:
    - Dissabte dia 24: s'obre normal, a partir de les 3 de la tarda i de les 9 del vespre.
    - Diumenge, dia de Nadal: romandrà tancat tot el dia
    - Dilluns, dia de Sant Esteve: S'obrirà a partir de les 7 de la tarda.

JUNTA EMD
Els propers dies, pendrà possessió com a membre de la junta, el Sr. Tomàs Pons, per cobrir una de les últimes baixes que hem tingut.

COMISSIÓ DE FESTES - BALANÇA FESTA MAJOR 2016

Adjuntem el balalnç de la Festa Major d'enguany. Podeu clickar per ampliar.
LECTURA DELS COMPTADORS D'AIGUA
Agrairíem que fins després de les festes, ens poguéssiu fer arribar les lectures dels comptadors de l'aigua, als quals no hi tenim accés nosaltres directament

EXPOSICIÓ A LA SALA MONTSUAR DE L'INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS, A LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

La Comissió de la Digitat exposa a Lleida per primer cop el fons Francesc Boix, un fotógraf que per la Guerra Civil va retratar els fronts d'Aragó i del Segre i va fer fotos clandestines dels caps nazis de Mauthausen.Engu; del 15 de Desembre al 29 de Gener. Hi podreu trobar 4 o 5 fotos fetes a Baldomar.

ESTACIÓ METEOROLÒGICA

Enguany fa 10 anys de l'instal·lació d'aquesta estació per part del Departament d'Agricultura. Ens ajuda a entendre la nostra climatología, especial i a cops sorprenent, amb aquestes temperatures extremes i els períodes de sequera i pluges fortes, com la del 28 de Maig de 2014, amb aquests recordats 110 litres/m2.

ENLLUMENAT PÚBLIC

Aquests dies s'estan instal·lant uns aplics per millorar diferents punts foscos que hi ha al poble, que no es van poder resoldre amb el canvi d'enllumenat, ara fa un any. Es tracta d'una petita millora, també amb toc rústic, que ajuda a embellir el poble.

DIFERENTS SUBVENCIONS ATORGADES

Hem rebut diferents ajuts, amb diferents terminis per executar les obres:
    - PLA DE JOVENTUT: 953€ de Joventut, per desenvolupar diferents actuvitats.
    - INFRAESTRUCTURES DE L'AIGUA: 10.000€ que ens atorga la Diputació de Lleida, per executar durant els anys 2016, 2017, 2018 i 2019. Les últimes avaries que hem tingut a la xarxa, també hi entren. I les millores que cal fer al dipòsit general d'abastament i en alguns trams més obsolets i per la previsió del canvi de bomba general d'impulsió d'aigua del pou de les Solanes.
    - CAMINS: 9.024,84€ del Departament de Sostenibilitat, per comprar graves que surten als àrids reciclats procedents de la construcció, qua amb els costos de transport, extensió i compactació, el projecte arriba als 24.000€. Obra a realitzar entre el 2017 i 2018

DESITJEM QUE TINGUEU TOTS UNES BONES FESTES I UN BON ANY 2017!!!